Ara, projekti i i ri Motoroles

tech-al.info - Ara Motorola projectAra është projekti fundit që ka prezantuar kompania Motorola. Projekti Ara është një platformë harduerësh i cili përdoret për ndërtimin e telefonave inteligjent (smartphone). Kjo nisëm drejtohet nga grupi i Motorolës, Advenced Technology and Projects, dhe ideja është që tek telefonat inteligjent të mundësohet zëvendësimi dhe riparimi i pjesëve harduerë si, ekran, bateri, tastier, procesor etc.   

Ara, projekti i i ri Motoroles

Skica e Motorolës tregon se telefonat inteligjentë të kenë dy gjëra bazë, një skelet dhe një kornizë. Në të do të mund të montohen të gjitha pjesët e tjera për të formuar telefonin. Kurse për sa i përket softuerit ajo mendon të përdorë një të ngjashëm me atë të Android dhe disa fjalë qarkullojnë kompania tashmë ka filluar me një projekt të ngjashëm që të ketë çdo gjë në kohën e duhur.

Gjithashtu në një njoftim për publik thuhet se:« Ne kemi qenë duke punuar në Project Ara për më shumë se një vit dhe së fundmi ne jemi takuar me Dave Hakkens, krijuesin e Phonebloks, me të cilin ne ndajmë një vizion të përbashkët, i cili është – krijimi i një platforme të harduerit e cila është modulare, e hapur, e personalizuar dhe e bërë për gjithë botën».

Share Button
No Comments

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *