Core i7 dhe Core i5 do te prodhojne Socketed CPUs deri ne 2016

Intel-to-End-Socketed-CPUs-in-2016Çfarë do bëhet si përfundim me Intel? Do krijoi apo jo socketed CPUs për të gjitha platformat e ardhshme të saj? Kjo çështje po fillon të sqarohet pak nga pak pasi muajin e fundit kemi shumë informacione ku tregojnë se prodhuesi i madh synon që të ndaloi Socketed CPUs dhe të kthehet në prodhimin BGA package CPUs. TechReport deklaron nga një burim i sigurt se bëhet fjalë për një prodhim të madh motherboard dhe sipas disa hollësive të roadmap procesorët  socketd janë këtu për të qëndruar, por deri më2016.

Disa kohë më parë ishte deklaruar se Haswell do ishte modeli i fundit i procesorit sockted i prodhuar nga Intel. Por Intel  e mohoj këtë lajm dhe deklaroi se do të prodhonte procesor  socketed deri në të «ardhmen e shpejtë». Në të njëjtën kohë AMD sqaroj se i është përkushtuar për të ofruar procesor socketed për klientët e vetë.

Para dy javësh erdhi ne publik një slide që tregonte se Intel do të bënte kalimin nga procesorët socketed në BGA më shpejtë nga se pritej. Katalogu tregonte se ndërsa procesorët socketed do të jenë të disponueshëm në High-End CPUs Core i7 dhe Core i5, kurse entry-level Core i3 do të prodhohen si BGA CUPs.

Pra e reja më e fundit që mësojmë, është se Core i7 dhe Core i5 do te prodhojne Socketed CPUs deri ne 2016. Pas 2016 cili do të përdorë Socketed CPU duhet të kthehet nga e shtrenjta LGA 2011 platform.

Share Button
Tags:, , , , , , , ,
No Comments

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *