Dhe 356 ditë për ata që përdorin Windows XP dhe Office 2003

Dhe 356 ditë për ata që përdorin Windows XP dhe Office 2003Nëse jeni akoma përdorues të Windows XP, një sistem operativ që doli për herë të parë në tetor të 2001, atëherë duhet të dini se për 365 ditësh Microsoft do të pushoi mbështetjen e këtij produkti, domethënë të Windows XP SP3, por me këtë futet dhe Office 2003.

Dhe 356 ditë për ata që përdorin Windows XP dhe Office 2003

Kjo do të thotë se më 8 prill të 2014, kompania do të ndalojë së dhënë përditësime (update), hotfixes dhe asistent teknike, si falas por dhe pagesë. Është për tu kujtuar se ky sistem operativ ndonëse doli para shumë vitesh qëndronte, dhe është faktikisht, një nga aplikacionet më të mira që ka nxjerrë Microsoft. Sipas një studimi të bërë nga NetApplications tregon se ekziston akoma 40% e kompjuterëve përdorin Windows XP.


Mbështetja «bazë» kishte përfunduar më prill të vitit 2009, por kompania kishte vazhduar me ofrimin e të ashtuquajturës «extended support», për përditësime të rëndësishme për të gjithë ata kishin të instaluar këtë OS (operating system).  Por pas prillit të vitit 2014, kompania deklaron se përdoruesit e Windows XP për të gjithë ata që nuk dëshirojnë të bëjnë upgarde (ngritje) versioni  kjo do të jetë më përgjegjësin e vet personit pasi kompania nuk mbanë më përgjegjësi.
Sigurisht, që ky ndryshim do të ndikojë më shumë bizneset që përdorin akoma Windows XP dhe që iu duhet nga tani të mendohen se cilin version do të përdorin Windows 7 apo Windows 8.

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *