Google, Microsoft dhe Facebook bashkunojne per hacker program Hackerone

Google, Microsoft dhe Facebook bashkunojne per hacker program HackeroneGoogle, Microsoft dhe Facebook bashkunojne per hacker program Hackerone Gjigantët e interneti Google, Microsoft dhe Facebook bashkojnë fuqitë e tyre. Por përse? Për një përpjekje për të siguruar qeverisjen e tyre. Ndonëse dëgjohet pak e çuditshme por e vërtet është se të tre gjigantët e internetit po bëhen aleatë në hacker program.

Google, Microsoft dhe Facebook bashkunojne per hacker program Hackerone

Të tria kompanitë njoftuan, se synojnë të lajmërojnë të gjithë «hakerat e burgosur» (sipas një reportazhi të BBC) për të zbuluar viruse elektronik. Hacker Program është krijuar për të shpërbluar «hakerat e burgosur» dhe quhet Hackerone. Të shpërblyerit mund të marrin nga 300 deri në 5000 dollarë, që në euro i bie diku nga 200 deri në 3.700.

Një panel i krijuar posaçërisht për këtë synim do të qartësojë këtë shpërblim, e cili si është bërë e njohur mund të shpërblejë edhe më shumë nëse zbulohet ndonjë virus shumë i rrezikshëm.

Për sa i përket pjesë marrjes të gjithë mund të marrin pjesë në këtë program. Por në hacker program Hackerone përjashtohen pjesëmarrësit nga shtetet që USA nuk ka lidhje tregtare si Kuba, Iran, Koreja e Veriut dhe Siria. Gjithashtu, në këtë program mund të marrin pjesë edhe fëmijët por me kusht, që të kenë miratimin e prindërve.

Shpërblyesit do të paguhen nga Facebook dhe Microsoft. Ndërsa Google nga ana e sajë do të këtë personel, i cili kontrollojë panelin dhe do të caktojë shumën. Pra edhe ata që e mbajnë veten hacker nga Shqipëri mund të marrin pjese ne Hacker Program Hackerone në vend që të merren me budallallëqe për të sulmuar faqet shqiptare.

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *