iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus vijne me Live Photos

iphone-6s-live-photos-570iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus vijne me Live Photos Gjatë prezantimit zyrtar të modeleve të reja të iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus, Apple midis karakteristikave njoftoi edhe mundësin e nxjerrjes Live Photos. Këto fotografi kanë disa sekonda lëvizje dhe zë, sikur të jenë një video e shkurtër.

iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus vijne me Live Photos

Sigurisht që ekziston edhe mundësia për të nxjerr foto normale, por Apple thekson se kjo karakteristik vjen që t’i kthej fotot në kujtime të gjalla. Megjithatë, sipas hollësive që u shfaqen pas prezantim, Live Photos do të zën shumë më tepër vend nga fotot normale.
Opsioni Live Photos mund të aktivizohet duke e shtypur fort me gisht ekranin, këtu Apple shfrytëzon teknologjik 3D Touch që vendosi në telefonat iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus. Kamera regjistron 1.5 sekonda para dhe 1.5 sekonda pas shtypjes së butonit, me rezultat duke krijuar një material me gjatësi 3 sekonda.
Apple sqaron se nuk është video, por një sër fotosh sikurse janë animated GIF. Fotografit ruhen si JPEG, si rezultat kanë dyfishin se madhësia e fotove normale.
Nga këndvështrimi i vendit që kapin, janë më mirë nga videot, tek modelet 128GB dhe 64GB nuk është ndonjë problem, por çfarë do ndodh tek iPhone 6S me vënd ruaje 16GB? Modeli i ri iPhone ka kamera 12 Megapixel, që do të thot se edhe fotot normale janë më të mëdha.

Fotot Live Photos mund të nxirren vetëm nga modelet iPhone 6S, por që mund të dërgohen dhe të shikohen edhe nga modele më të vjetra iPhone. iPad, Mac dhe Apple Watches. /Tech-Al.Info/

Share Button
No Comments

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *