iPhone 7 vijnë me chips Intel?

intel-iphone-7-570 iPhone 7 vijnë me chips Intel? Për procesorët e këtij viti Apple është mbështetur në Samsung dhe TSMC, per sipas informacioneve Intel po përgatit intensivisht një system-on-chip (SoC) i cilin do të hyjë në iPhone-t e ardhshëm. Raportet tregojnë se kompania ka rekrutuar rreth 1000 persona që punojnë mbi këtë projektë.

iPhone 7 vijnë me chips Intel?

Nuk thuhen hollësira nëse Apple ka nënshkruar një bashkëpunim zyrtar, por për Intel ky deal është një «must win» dhe për këtë punon intensivisht.
Një arsye që Apple kërkon të largohet nga Samsung dhe TSMC është proçedura e prodhimit. Intel duket se përdor 14nm, që jep SoC më të vogël, por raportohet se po merret edhe me zhvillimin e 10nm. SoC-u i ri do të jetë i modeluar nga Apple dhe Intel do të merrë përsipër prodhimin.
Fund, informacionet thonë se do të krijojë edhe chips për Apple Watch. /Tech-Al.Info

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *