Kompania Microsoft gjobitet nga autoritetet evropiane

Kompania Microsoft gjobitet nga autoritetet evropianeMe një gjobë goxha të majme u dënua kompania amerikane e njohura Microsoft. Gjoba që kompania Microsoft është e detyruar të pagoi është 561 milionë euro. Microsoft u dënua nga autoritetet që funksionojnë për anti-monopol ne Evropë, sipas autoriteteve kompania e Microsoft detyronte konsumatorët evropianë që të përdornin për kërkime në internet aplikacionin që Microsoft done dhe jo atë që done konsumatori.

Kompania Microsoft gjobitet nga autoritetet evropiane

 

Gjoba që autoritet prenë mban datën 06/mars/2013 dhe faktikisht nuk është e para për Microsoft, pra për kompaninë amerikane është gjobitur dhe më parë nga autoritetet evropiane dhe totali i gjobave të prera për Microsoft kapë totalin prej 2,16 miliardë eurosh.

Por Microsoft kishte premtuar se për të evituar gjobat do t’i ofronte konsumatorëve evropian  disa aplikacione të kompanive rivale të saj. Por duket se nuk ishte hera e parë që Microsoft e kishte bërë këtë premtim, pasi autoritet deklaruan se periudhën e kaluar nga shkurt i 2011 deri më korrik të 2012 nuk e kishte bërë një gjë të tilla, por Microsoft tha se kjo kishte ndodhur për një gabim teknik.

Me një gjobë goxha të majme u dënua kompania amerikane e njohura Microsoft. Gjoba që kompania Microsoft është e detyruar të pagoi është 561 milionë euro. Microsoft u dënua nga autoritetet që funksionojnë për anti-monopol ne Evropë, sipas autoriteteve kompania e Microsoft detyronte konsumatorët evropianë që të përdornin për kërkime në internet aplikacionin që Microsoft done dhe jo atë që done konsumatori.

Gjoba që autoritet prenë mban datën 06/mars/2013 dhe faktikisht nuk është e para për Microsoft, pra për kompaninë amerikane është gjobitur dhe më parë nga autoritetet evropiane dhe totali i gjobave të prera për Microsoft kapë totalin prej 2,16 miliardë eurosh.

Por Microsoft kishte premtuar se për të evituar gjobat do t’i ofronte konsumatorëve evropian  disa aplikacione të kompanive rivale të saj. Por duket se nuk ishte hera e parë që Microsoft e kishte bërë këtë premtim, pasi autoritet deklaruan se periudhën e kaluar nga shkurt i 2011 deri më korrik të 2012 nuk e kishte bërë një gjë të tilla, por Microsoft tha se kjo kishte ndodhur për një gabim teknik.

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *