MAC rekord infektimi me malware gjatë 2015!

apple-mac-virusMAC rekord infektimi me malware gjatë 2015! Kompjuterët MAC në përgjithësi konsiderohen si më pak problematik për malware /virus në krahasim me Windows. Por kjo nuk do të thotë se platforma OS Xe Apple, është i paprekshëm, por që nuk ekziston një numër i madh virusesh ose malware që të synojnë kompjuterët MAC. Por si përfundim, sa më shumë të njohur bëhen kompjuterët Apple, e njëjta gjë ndodh edhe me malware.

MAC rekord infektimi me malware gjatë 2015!

Sipas raportit të BleepingComputer, që u bazua në të dhënat e Bit9 dhe Carbon Black, gjatë vitit 2015 MAC malwer, theu rekord. Si për shembull, gjatë periudhës 2010-2014 ekzistonin gati 180 raste ku u zbuluan programe dashakeqe për platformën MAC. Por anasjelltas, vetëm në vitin 2015 numri u rrit në 948, dhe të mendojmë se viti nuk ka mbaruar akoma.

os-x-malware-growthSigurisht që rritja është e stërmadhe, por sipas analistëve të Securiosis, numri nuk është për t’u shqetësuar. Më saktësisht do të thotë se ‘nëse marrim të gjithë programet dashakeqe që kemi parë në MAC, janë më të paktë se Windows malware që do të shikojmë brenda një ore’.

Fund, ta konsiderojmë si nuk janë të rrezikshëm të gjithë programet dashakeqe që u zbuluan. Mbi të gjitha, thelbi është se malware që synojnë MAC të Apple, ndjekin vetëm një drejtim dhe e njëjta duhet të marrë masa për OS X builds e ardhshëm.

 

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *