Nga Windows XP ne Windows 8 nje nga kombinimet me te keqija te Microsoft

Nga Windows XP ne Windows 8 nje nga kombinimet me te keqija te MicrosoftKoha tregon çdo gjë, ndërsa vdekja e Windows XP po afron, lindja e Windows 8 ka krijuar një dritare të mundshme për rivalët e Microsoft-it të cilët janë të prirur të tu hedhur lehtë nga desktop-et që dominion e kompaninë në alternativa të tjera.

Nga Windows XP ne Windows 8 nje nga kombinimet me te keqija te Microsoft

Windows XP, ndoshta sistemi operativ më popullor i Microsoft i ta gjitha kohërave, së shpejti, siç është bërë mese e njohur, do të shkoi për të pushuar. Pra që nga 8 prill 2014 Microsoft do të ndalojë ofrimin e çdo patches ose bug fixes për XP, e cila tani është një duzinë vite të vjetra.

Edhe sot ( pavarësisht shumë thirrje nga Microsoft që konsumatorët duhet të heqin XP për të kaluar në versionet e reja të sistemit të tij operativ) XP ende mbizotëron nga një të katërtën dhe një të tretën e desktopve në botë. Nisur nga tetori i 2001, XP ishte sistemi operativ më popullor për desktop në botë deri në korrik të vitit të kaluar, në të cilën u zëvendësua më në fund nga Windows 7.

Por përse përdoruesit nuk largohen nga XP pas kaq e kaq lajmërimesh nga Microsoft? Ka disa arsye përse përdoruesit ngurrin për të lëvizur, e para është shpenzimi, duke lëvizur në një sistem të ri operativ mund të kushtojë miliona dhe duhen vite për organizatat e mëdha madje edhe të mesme. Dhe këto shpenzime janë të vështira për tu justifikuar veçanërisht në qoftë se XP është duke punuar prefekt, siç deklarojnë shumë organizata.

Kur ekonomia ishte pak më të mirë, përmirësimet e rregullta janë pranuar pa prishur qejf nga firmat si një kosto të rregullt e të bërit biznes: përveç kësaj, përveç sistemeve Windows, nuk kishte asnjë alternativë tjetër, përveç disa personave të guximshëm të cilët ishin të gatshëm për të shkuar ne sistemin Linux.

Një tjetër arsye dhe ndoshta arsyeja më e madhe për organizatat dhe kompanitë është shqetësimi i tyre në lidhje me llojin e Windows-it që këto kompani u duhet të përditësohen. Windows 8 do të jetë 18 muajsh, kur XP është do të dalë jashtë loje. Mund të themi se është e mjaft i pjekur (dhe sa për Windows 8.1 është thjesht një përmirësim i versionit të mëparshëm) dhe ndërmarrjet duhet të bëjnë planet e tyre të migrimit.

Share Button
Sending
User Review
0 (0 votes)

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *