Qeveria tajvaneze urdhër hetimi për baterinë e iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus!

a9-soc Qeveria tajvaneze urdhër hetimi për baterinë e iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus! Dy javë më parë u krijua një çështjet rreth modeleve të reja iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus, ku u dukë se benchmarks që të jenë ndryshim të madh për sa i përketë jetëgjatësisë së baterisë. Kjo është për shkakë se Apple bashkëpunojë me dy prodhues të ndryshëm për krijimin e Apple A9 chip.

Qeveria tajvaneze urdhër hetimi për baterinë e iPhone 6S dhe iPhone 6S Plus!

iPhone 6S me Apple A9 chip që janë prodhuar nga Samsung u dukë sikur kanë jetëgjatësi më të vogël të baterisë nga modelet që mbajnë A9 chip të prodhuar nga TSMC. Por vetë kompania Apple ka reaguar menjëherë duke deklaruar se ndryshimi është relativisht i vogël, vetëm 2% me 3% dhe kjo përqindje është e papërfillshme.
Megjithatë, vërtetimi i Apple nuk është aq i bindshëm për qeverin e Tajvanit, e cila siaps raporteve do të vazhdojë të bëjë hetime për të zbardhur çështjen. Më saktësisht, Bashkimi i Mbrotjes së Konsumimit kërkoi nga Organi Rregullator i Komunikacionit të vendit, të kontrollojë nëse vërtetë ekzistonë një ndryshim i madh midis chips-ve të Samsung dhe të TSMC.
Sipas zëvendës drejtorit të Departamentit për Mbrojtjen e Konsumatorit, nëse rezulton se ka ndryshim të madh të konsumimit energjetik midis chipsetes dhe kjo ka ndikim në aparate, atëherë Komisioni Kombëtar i Komunikacionit do të mund të kërkojë që të bëhen zbritje ose akoma edhe tërheqjen e aparateve. /Tech-Al.Info

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *