SEO cfare eshte, si funksionon

seoSEO çfarë është dhe si funksionon!Në këtë artikull do shpjegojmë se çfarë është SEO, rendësin e SEO. SEO vjen nga shkronjat e para të fjalëve angleze Search Engine Optimezation (SEO), që në shqip do të thotë Përmirësim në Motorët e Kërkimit. Domethënë është një proces i veçantë brenda faqes por gjithashtu edhe jashtë saj, kështu që të bëjë të mundur renditjen sa më të mirë në motorët e kërkimit të internetit për fjalç kyçe (keywords) që kanë një interes të lart dhe  për të përfaqësuar artikullin ton.

SEO cfare eshte, si funksionon

Qëllimi kryesor dhe dërgimi i suksesshme i një SEO ështëqë faqja jonë të shfaqet në krye të SERP (Search Engine Results Page)ose minimumi në 10 vendet e para nëse ka shumë konkurrencë, sepse në bazë të statistikave 80% të përdoruesve lexojnë vetëm 10 rezultatet e para të shfaqjeve të kërkimeve, domethënë vetëm faqen e parë dhe vetëm një 20% vazhdon me 20 dhe 30 apo më shumë  rezultatesh, pra në faqen e 2-të apo të 16-të.

Dhe si  Tech-AL do mundohemi gjithmonë që të jemi sa më lartë në rezultatet e kërkimeve në Ballkan dhe Evropë. 

Kur duhet dhe si duhet të bëhet një site SEO ?

Përmirësim i një site në SEO fillon nga hapat e para, domethënë nga gjetja e një emri të përshtatshëm ( domain name) dhe vazhdon me instalimin e përshtatshëm të CMS  Joolma ose WordPress, me SEO dizajnimin e  template së faqes, me sintaksën e sakët  dhe një përmbajte të dukshme, regjistrimin e saj në motorët e kërkimit, përdorimin e mënyrave të ndryshme për lidhjen e faqes suaj me faqe të tjera në internet, me rrjetet sociale.

 

Cilat janë informacione dhe fazat për SEO që analizohen ?

Informacioni i parë që përmirëson sitin tuaj në motorët e kërkimit është keyword research domethënë kërkimet, vërtetimi dhe analizimise për cilat fjalë-kyçe (keywords) përputhen me temën e faqes suaj. Në bazë të këtyre seo kerkimkërkimeve do të zgjedh keywords e përshtatshëm për të tërhequr traffic e synuar në faqen tuaj.

Në vazhdim duke përparuar bëhet Competition Analysis 

Hapi tjetër është krijimi i On Page SEO. Kalojmë pra përpunimin dhe përmirësim mbi faqen. Ky proces ka të bëjë me përpunimin e dizajnimin të faqes, titujt e faqeve (web titles), me Meta tags dhe me rregullin dhe riparimin e të gjithë sitit kështu që të bëhet sa më SEO friendly. Nëse siti është i strukturuar mirë, me një kodim të thjeshtë, atëherë procesi i indeksimit do të bëhet shumë herë më shpejtë.

Duke vazhduar procesin e On Page SEO të sitit duhet të bëhet përmirësimi i përmbytjes (Content enhancement), është një faktor që do të thotë krijimin  e ri të  optimizimit gati për trafikun që synojmë gjithashtu dhe për freskimin taktik të përmbajtjes për faqet që tashmë ekzistojnë , sepse të gjitha motorët e kërkimit e parapëlqejnë një përmbajte të freskët dhe rinovuar. Motorët e kërkimit i japin një rëndësi të madhe artikujve unik dhe origjinal, dhe si artikull origjinal, është ai që ka peshën më të madhe.

Link Building dhe Link Popularity është gjithashtu SEO energjike të cilat kanë të bëjnë me disa veprime që kanë të bëjnë me lidhjet për përmbajtjen e faqes tonë në faqe të tjera që janë të popullarizuar, kanë një artikull të ngjashëm me të faqes sonë dhe përputhen me temën tonë. Ky proces është shumë i rëndësishëm dhe një përbërës për SEO. 75% e arritjeve në krye të motorëve të kërkimit  është një miks i sakët me faktorët “On-Page“, si content optimization Meta tag optimization etj.

Hapi tjetër për SEO është paraqitja e faqes në motorët e mëdha të kërkimit si seo1janë (Google, Yahoo, Bing) dhe katalogët (directories). Websiti duhet të paraqitet dhe regjistrohet në një sërë motorësh kërkimesh dhe katalogësh, pasi kjo siguron indeksimin e duhur dhe të rregullt të webfaqes suaj, kështu që të gjitha faqet e rëndësishme të regjistrohen në databazët e motorëve të kërkimit me madha.

Hapat e fundit por shumë të rëndësishëm për ruajtjen e faqes në mënyrë të vazhdueshme në krye të motorëve të kërkimit por edhe për përmirësim të mëtejshëm të kësaj është monitorimi mujor i sitit dhe raporti (Reporting).  Algoritmet e motorëve të kërkimit vazhdimisht ndryshojnë dhe evoluojnë si rrjedhim është e domosdoshme monitorimi i vazhdueshëm dhe mbështetje SEO. Për këtë arsye Tech-AL do monitoroj dhe studioj më nga afër këtë evoluim për ta mbajtur sitin sa më të sinkronizuar me këto ndryshime për ta mbajtur sa më lart në rezultatet e motorëve të kërkimit.

 

Share Button
No Comments

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *