Si mund te ktheni te dhenat e karte memories te fshehura nga viruset

show hidden file from virusTani e nga disa kohë kartë memoriet (memory card) janë bërë shumë praktike për të pasur gjithmonë me vete dokumente, video, muzikë etj. Dhe shpesh herë na duhet që kartën e memories ta fusim edhe në kompjuterë të ndryshëm, e kështu pa dashur karat jonë infektohet me virus. Në shumicën e rasteve janë disa viruse që i fshehin të gjitha të dhënat që kishim në kartë memorie dhe nëse ne e vendosim atë në një kompjuter tjetër ato nuk shfaqen, ndërkohë tregon se në kartë ndodhen të dhëna. Pra si të veproni në rast se të dhënat tuaja në kartë memoria janë fshehur?

Si mund te ktheni te dhenat e karte memories te fshehura nga viruset

Mos u frikësoni pasi përderisa ato tashmë ekzistojnë do të thotë se edhe mund ti ktheni, por është për tu theksuar se nëse ju e vendosni përsëri kartë memorien në ata kompjuter mund ti shikoni përsëri të dhënat. Por nejse, tani po themi në rast se nuk mund të vini përsëri  tek ai kompjuter. Ekzistojnë të paktën tre metoda për të kthyer të dhënat e kartë memories te fshehura nga viruset:

Metoda e parë metoda për të kthyer të dhënat e kartë memories te fshehura nga viruset:

show hidden file from virus 11. Klikoni butoni Strat dhe më pas zgjidhni ‘Run’ (për XP)
2. Tek dritarja e Run klikoni regedit dhe shtypni Ok për tu hapur dritarja e editorimit (në win7 dhe win8 teket mund ta bëni duke e shtypur direkt regedit ne vend te Run)
3. Në dritaren e regedit lundroni drejt  HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersion¬ExplorerAdvanced
4. Klikoni me të djathtë në Hidden dhe zgjidhni Modify…
5. Nderroni valute në 1 shtypni Ok duke ruajtur ndryshimet.
Kjo metodë funksionon në shumicën e rasteve, por nëse ndodh që të dhënat tuaja akoma nuk shfaqen atëherë vazhdoni me metodat e më poshtme.

 

Metoda e dytë metoda për të kthyer të dhënat e kartë memories te fshehura nga viruset:

1. Hapim Comand Prompt duke shtypur Start (në XP komandën Run) dha pastaj cmd
2. Ndalojmë punën e Explorer Task:  taskkill /f /im explorer.exe
3. Shtypim komandat C: a1.bat and autorun.inf Dir /ah
4. Ndërrojmë tiparet — atrrib -h -r -s a1.bat and atrrib -h -r -s autorun.inf
5. Heqim këto skedar — del a1.bat del autorun.inf
Ndryshimi i opsioneve për dosjet e fshehta u bë me sukses.

Por nëse problemi vazhdon akoma edhe ju ende nuk mund të shikoni dosjet dhe skedarët e fshehur? Atëherë vazhdojmë me metodën e tretë:

 


Metoda e dytë metoda për të kthyer të dhënat e kartë memories te fshehura nga viruset:

1. Kliko start>>run>>dhe pastaj “cmd”
2. Emrin që ka porta e kartë memories suaj .. psh. “d:”, “e:”, “f:”, etj..

3. Formoni komandën ‘ attrib -s -h -r d:*.* /s /d’ (pra në rastin tim d: është emri i kartës së memories, por ju këtë duhet ta ndryshoni sipas shkronjës që ka kartë memoria në kompjuterin tuaj)
Kaq ishte tani ju do të mund të shikoni të gjitha të dhënat që më parë ishin fshehur nga viruset.

Share Button
Sending
User Review
4.2 (5 votes)
One Comment

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *