Sony: Le ta beje Microsoft hapin e pare

Sony: Le ta beje Microsoft hapin e pareKështu si po shkojnë gjërat, duket se Xbox i ri do të qarkulloj para PlayStation. Në një intervistë që Kazuo Hirai dha për gazetën Londoneze, The Times, presidenti dhe drejtor i përgjithshëm i Sony Corporation, duket i gatshëm për të lënë që Microsoft të bëjë hapin e parë për të zbuluar  platformën e gjeneratës së tetë.

Sony: Le ta beje Microsoft hapin e pare

 

“Përse të tregojmë diçka të parët, kurkonkurrentët tanë mund të shikojnë karakteristikat tona dhe të krijon diçka më të mirë?”- deklaroi Hirai duke risjell  parashikimet e vitit të kaluar që bëhej fjalë për zbulimin e Xbox-it të ri me versionin e sivjetshëm E3 dhe pritjen e Sony-t. Në të vërtet verën e kaluar, kujtojmë se mendimin e Hirai kishte dhe Jack Tretto, president dhe drejtor i përgjithshëm i Sony Computer Entertainment of America, i cili atëherë u shpreh se “Sony nuk shpall as një herë ndonjë gjë i pari. Nuk ishte as një herë më i liri. Është më i miri.”

Sipas fjalëve që qarkullojnë deri më tani, siti Eurogamer ka dhënë këto karakteristika teknike për PlayStation 4 ose PlayStation Orbis:

  • CPU: Eight-core AMD processor running at 1.6GHz
  • Graphics core: Radeon HD hardware, 18 compute units at 800MHz
  • Additional hardware: GPU-like Compute module, some resources reserved by the OS
  • System-on-chip codename: Liverpool
  • Memory: 4GB GDDR5, 512MB reserved by the OS

E3 i sivjetshëm pritet të jetë shumë i suksesshëm, për derisa sa shumica gamers-ave janë të bindur se Xbox i ri do t’i zbulohet publikut. Countdown-i i Microsoft-it ka filluar.

 

 

Share Button
No Comments

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *