VAIO pas Android përgatit edhe Windows 10!

VAIO pas Android përgatit edhe Windows 10! VAIO pas Android përgatit edhe Windows 10! VAIO i përkiste dikur Sony-it dhe aktiviteti i saj ishte në veçanti në fushën e kompjuterave. Por në muajin Mars Japan Industrial Partners (që ka bërë blerjen) vendosi që të hedh në qarkullim smartfonin e parë të quajtur VAIO Phone i cili operon Android. Hapi tjetër për VAIO duket se është që të hidhet edhe në platformën e Microsoft.

VAIO pas Android përgatit edhe Windows 10!

Gjatë konferencës për shtyp, presidenti i Microsoft Japan, Takuya Hirano zbuloi emra të ndryshëm me të cilët do të bashkëpunojë Microsoft për krijimin e Windows 10 smartphones. Midis këtyre emrave shikojmë edhe atë të VAIO ashtu edhe të Acer.
Mjerisht nuk e dimë nëse VAIO do të ndërpresë bashkëpunimin me Google dhe me Android ose nëse do të lansoi aparate me të dyja OS. As nuk njohim karakteristikat të të ardhëshmit Windows 10 smartphones. Smartfoni i parë Android nuk është se ka ndonjë karakteristikë të veçant, ndoshta me Windows 10 mobile bënë kalimin në kategorin high-end.
Gjithashtu, nuk njohim ende nëse do të dalë në tregun ndërkombëtar apo do të përqendrohet vetëm në tregun japonez. Presin që koha të na e tregojë. /Tech-Al.Info

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *