Youtube ndryshon politiken e saj per sa i perket Views

Youtube ndryshon politiken e saj per sa i perket ViewsYoutube ndryshon politikën e saj për sa i përket Views, duke përdorur një filtër për të gjitha videot e anëtareve për të kontrolluar nëse janë vërtet njerëzit ata që i shikojnë videot apo përdorin ndonjë metodë kompjuterike të automatizuar për të rritur shikueshmërinë e tyre. Me synimin për të qenë se më i besueshëm, Youtube, krijoi DailyDot i cili mund të kontrolloi nëse views që paraqiten tek videot e publikuara tek kanali i çdo anëtari janë të sakta, pasi, pas një kontrolli që u bë tek shumë kanale, si u bë e njohur dhe tek të mëdhatë Sony BMG dhe Universal, u zbuluan disa taktika ilegale, si përdorimi i «Bots» të cilët programohen për të vizituar vazhdimisht një video, me rezultat që videot të kenë një rritje të shpejtë të views.

Youtube ndryshon politiken e saj per sa i perket Views

 

Pas kuptimit të views ˙fals´, Youtube fshiu mbi 1 miliardë views nga videot e Univerlas dhe 851 milion views nga videot e Sony BMG dhe nuk ishin të pakta rastet kur Youtube e fshiu komplet videon. Sipas deklaratave që Youtube beri për anëtarët the se ulja e views nuk është ndonjë gabim teknik në sistem por janë bërë me urdhrin e tyre. Gjithashtu mund të thuhet se nuk është çudi që këtë gjë bëjnë dhe faqe të tjera të mëdha si Facebook dhe Twitter për të zvogëluar sadopak numrin e mesazheve spam dhe përpjekjeve për të fituar në mënyrë të pa ndershme.

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *