Cafre eshte Universal Analytics?

Cafre eshte Universal Analytics?
Universal Analytics

Universal Analytics  është një grup i risive teknologjike që të përmirësojë mbledhjen dhe përpunimin e të dhënave në që përdor Google Analytics. Përditësimi dhe kalimi nga versioni i thjesht i Google Analytics në atë Universal Analytics është një proces të cilin do të mund ta përdorni. Mund të bëni upgarde të gjitha veçoritë e klasikut Google Analytics në risin e ri Universal Analytics pa humbur asnjë nga të dhënat tuaja madje pa bërë as ndryshimin më të vogël në rregullimet e llogarisë suaj.

Cafre eshte Universal Analytics?

Shumë shpejtë do të nevojitet përdorimi i Universal Analytics nga të ecurit e Google Analytics. Kushdo që nuk e ndjek këtë ecuri tani për të kaluar në versionin e ri do të bëhet në mënyrë automatike me kalimin e kohës.

Por është për ty theksuar se Universal Analytics nuk mbështetë, për momentin, funksionet e dc.js JavaScript dhe ato që kanë lidhje me këtë funksion (Remarketing, Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager Integration, dhe  Google Analytics Demographics and Interests Reports). Nëse përdorni ndonjë nga këto funksione, rekomandohet që upgrade i Universal Analytics të bëhet pasi të ketë përfunduar edhe mbështetja e dc.js.

Pra ky ishte një përshkrim i shkurtër  se çfarë është Universal Analytics i Google. Por me përdorimin e tij do të mësoni se është një vegël shumë e vlefshme për të kontrolluar jo vetëm se nga ju vjen trafiku, pra vizitorët, por edhe fjalë kyçet që ata përdorin për të gjetur faqen tuaj. Gjithashtu me Google Universal Analytics do të mund të shikoni edhe se cilët artikuj janë më të lexuar ose ne cilat artikuj apo faqe janë futur vizitorët që kanë parë faqen tuaj duke ardhur nga trafiqe te ndryshëm, përfshirë këtu jo vetëm nga motori i kërkimit të Google por edhe nga rrjetet sociale si Facebook, Twitter, Google Plus dhe te tjera.

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *