Kycni dhe c’kycni duke nepermjet smartphone

Kycni dhe c'kycni duke nepermjet smartphoneShkencëtarët e Institutit Fraunhofer do të prezantojnë në CeBIT 2013, 5-9 Mars,aplikacionin ShareKey për smartphone me të cilin përdoruesi mund të kyç dhe të ç’kyç: dyert e makinës, të shtëpisë ose të kutisë postare por edhe të mund ta dërgoj përkohësisht çelësin duke e dërguar me SMS ose e-mail në formë OR code. Sipas shkencëtarëve në Fraunhofer Institute for Secure Information Technology SIT  me selinë qendrore në Darmstadt, kanë zhvilluar tashmë app që ka rolin e kyçit në smartphone.

Kycni dhe c’kycni duke nepermjet smartphone

 

Me ShareKey, instituti nxit idenë, se kështu mbështet zgjidhjen e  sigurisë dhe lakmisë. Në Panairin e Teknologjisë CeBit në Hanover, Fraunhofer do tregojë se si ShareKey mund të shfrytëzohet për të lëshuar çelësa të përkohshëm nga qiramarrësi i një ndërtese dhe t’ia japë administratorit për kontroll prsh. matjen e gazit apo edhe punimeve të tjera. Për më tepër, ShareKey mendohet se mund të gjeje aplikim dhe tek kutit postare, ku lidhja do të bëhet nëpërmjet një kuçi të veçantë elektronik, pa lënë në harresë edhe rrezikun e “karremave”, të të njohurat phishing. ShareKey bazohet në teknologjinë NFC, për komunikimin pa tela në distanca të shkurtra, disa centimetër, dhe kanë një gjani të ultë. Që dera të hapet, duhet të mbani telefonin tuaj disa centimetra larg nga kyçi. Kujdes i veçantë është marrë me metoda të tjera, që mbajnë të ndara të dhënat e ndjeshme, si çelësat elektronik të ShareKey nga app dhe të dhënat e aplikacioneve të tjera, si me BizzTrust të Institutit Fraunhofer
Share Button
No Comments

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *