Google ndryshonë algoritmi -Janar 2013

Google ndryshonë algoritmi -Janar 2013Hyrja e vitit të ri ishte i pa kënaqur për disa dhe i kënaqshëm për disa, meqenëse me sa duket dhe Google ka bërë disa ndryshime në algoritmin e saj. Sepse kësaj here nuk pati as një lajmërim të posaçëm, as  update nuk u bë vetëm për .com, por ndodhi në mënyrë lokale, shumë menduan se ranë viktima të black hat.

Google ndryshonë algoritmi -Janar 2013

 

Por pas bisedash me seoists të tjerë u zbulua shumë shpejtë se nuk bëhet fjalë për një sulëm dashakeq të një SEO (negative seo), por për disa përditësime të algoritmit të Google. Një analizë e veçantë u bë dhe nga seroundbale më 13 janar, kurse më 17 janar u konfirmua kjo hamendje në mënyrë të plot. Por vetë Google nuk ka deklaruar as gjë deri në këto momente, por besoj se u reduktua serps tek faqet që mbështeten në blogroll related links, blog comments, forum links etj. Faqet që mbështeteshin në contextual backlinks morën goxha serps, është për tu theksuar se ishin dhe emd sites.

Drejtimi që duhet të marrë për link building është të përqendrohesh gjithnjë e më shumë në contextual links (article directories), meqënse është për momentin dhe ka mundësi që të qëndroj të jetë, mënyra më e vështirë për të marrë links.

A u ndikuat dhe ju nga ky ndryshim i menjëhershëm i algoritmit? Cila ishte përvoja juaj?

 

Share Button
One Comment

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *