Windows XP po humbet treg

Statistikat e Windows
Statistikat e Windows

Sipas statistika të reja që ka nxjerrë kompania Starcounter për këto 10 ditët e para të këtij muaj vërtetojnë se përdoruesit që përdorin sistemet operative Windows po e braktisin si përfundim Windows XP dhe po e zëvendësojnë  me Windows 8.

 Windows XP po humbet treg

 

Windows XP deri tani ka rreth 21.62 për qind pjesë në tregun e shitjeve, ndërsa në krye është Windows 7 me 54.76 për qind. Kurse nga ana tjetër për sa i përket Windows 8 duket se është ende larg është akoma pas Mac OS X dhe Windows Vista me një pjesë prej 4.45 për qind.


Ndërsa vetë kompania Microsoft po mundohet që nxit përdoruesit që të përdorin Windows 8. Dhe duket se Microsoft po bënë dhe përgatitjet e fundit të Windows 8.1, i cili është dhe upgrade më i rëndësishëm i Windows 8.

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *