Caktivizoni mundesin copy-paste te faqes tuaj

Caktivizoni mundesin copy-paste te faqes tuajMe rritjen e përdoruesve të internetit po shtohen gjithnjë e më shumë edhe faqet e internetit, por me këtë shtimin të shumtë si kërpudhat pas shiut të pakët janë ata persona që kanë një faqe me përmbajte unike dhe origjinale. Pra, pa ofenduar njeri, pasi dhe vete kam faqe që kam marrë artikuj të kopjuar, ajo që është për të ardhur keq është se shumica as nuk e përmendin fare burimin e informacionit dhe jo pastaj të vendosin një backlink për tek siti që kanë kopjuar materialin. Ky është një virus si mund të thuash që as kush nuk i shpëton dot, por gjithsesi ka një mundësi të vogël për ta përkufizuar këtë epidemi.

Caktivizoni mundesin copy-paste te faqes tuaj

 

 

Pas disa kërkimesh në internet ndesh këtëscriptin e më poshtëm që e mundëson Çaktivizimin e mundësisë copy-paste te faqes tuaj. Para pasi jeni futur ne sitin tuaj gjeni kodin html të faqes dhe fill pas komandës  </head> vendosni kodin e më poshtëm

<!–Disable Copy And Paste–>

<script language=’JavaScript1.2′>

function disableselect(e){

return false

}

function reEnable(){

return true

}

document.onselectstart=new Function (“return false”)

if (window.sidebar){

document.onmousedown=disableselect

document.onclick=reEnable

}

</script>

 

Kuptohet që edhe kjo nuk është ndonjë mbrojtje 100% por thjeshtë e vështirëson pakë punën e kopjimit, të paktën nga personat amator.

 

Share Button

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *